lauantai 21. joulukuuta 2013

Jouluvalmisteluja

Enää kolme yötä jouluun! Mutta mitenkähän se joulupukki pääsee matkaan? "...Jollei jouluna ole lunta, voiko joulupukki tullakaan. Hän ei kelkallaan pääse kulkemaan lumetonta pintaa maan. Jollei jouluna ole lunta, kuorma-autonko vuokraa hän. Vaiko lahjoineen junan tungokseen pukin luulet mahtuvan..." No, eiköhän pukki konstit keksi! :)

Lumenkaipuusta huolimatta on meidän torpassa jouluakin toivotettu tervetulleeksi. Viime tingassa toteutetut joulukortit saatiin kuin saatiinkin ajoissa matkaan. Tujakat joulusinapit lepäilevät purkeissaan odottaen pääsyään ystävien joulupöytiin. Kiitokset äiti avusta! Vantaan mummun vanha ja niin rakas pipariresepti jalostui taas kerran mm. makoisiksi sydämiksi, enkeleiksi ja possuiksi. Joululahjat on enemmän tai vähemmän lapsilta salassa kääritty jouluisiin papereihin. Onhan aikuisten toki vähän pukkia autettava.. :) Kuusi on kaadettu ja kinkku hommattu. Kyllä näillä eväillä joulu jo meille suapi tulla!

Joulu on saanut myös isännän töppösiin vielä entisestäänkin vauhtia. Mökit on siivottu perusteellisesti hirsien pyyhkimistä myöten vastaanottamaan joulun viettäjät. Kuuset odottavat jo malttamattomina jouluisia koristeitaan ja tuvat elämää seiniensä sisälle. Ympäröivä luonto on valmis kietomaan hiljaisuutensa viitan yhden vuoden merkityksellisimmän juhlan ympärille.

Aatonaattona rauhoitumme hetkeksi jouluiseen talliin nauttien glögistä, tortuista ja pipareista eläinten ympäröimänä. Mutta siitä syntyneekin ihan uusi tarina... :)

Oikein rauhallista ja nautinnollista joulun aikaa kaikille! Annetaan hyvän kiertää! :)

Iloiset tontut aamupuurolla :)

Pikkuapuri pipareita tekemässä :)

Namskis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Luen sen kuitenkin ennen julkaisemista. :)